Google показа новия дизайн на Pixel 4

Смартфонът последва примера на конкурентите си с множеството задни камери

Официалният дизайн на новия Pixel 4 на Google Снимка: Twitter@madebygoogle Официалният дизайн на новия Pixel 4 на Google Снимка: Twitter@madebygoogle

Google използва един доста нетрадиционен начин за компанията, за да представи най-новия си хардуерен продукт – смартфонът Pixel 4.

Технологичният гигант предложи на последователите си в Twitter възможността първи да видят новия дизайн на четвъртото си поколение смартфони, като така предложи поле за размисъл.

Още по темата

Под публикацията се разразиха редица паралелни дискусии, около старите проблеми на модела, като дори акаунтът на Google се включи в тях. Една от тях показва проблем с екрана на Pixel 3, в който визуализацията изчезва зад вибрираща бяла стена. Това е един от важните казуси за решаване пред инженерите, защото при конкурентите от Samsung, Huawei и iPhone не се срещат подобни неприятности.

Все още няма официална информация за техническите специфики на устройството, като изключим тройната камера на гърба, която се вижда добре от снимката. Очакванията са все пак, че скенерът за пръстов отпечатък ще бъде вграден в екрана по подобие на новите серии Galaxy и P30, което ще измени на традицията за страничен бутон при предходните Pixel модели.

Припомняме, че Google пусна на пазара Pixel 3a преди месец, а пълната му версия се появи през миналия октомври. Това значи, че можем да очакваме Pixel 4 по някое време през есента.

Последни новини
Още от Новини от света