Венецуела отваря част от границата си с Колумбия

Мерките на Каракас са по искане на президента Николас Мадуро

Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че е поискал отварянето на някои гранични пунктове с Колумбия от събота, съобщава Bloomberg.

През февруари южноамериканската страна затвори част от границите си на фона на опозиционните усилия за внос на храна и други хуманитарни помощи.

В петък Венецуела, която отново отвори границата си с Бразилия едва миналия месец, постигна споразумение с Международно движение на Червения кръст и Червения полумесец за даряването и разпространението на медицински помощи в страната.

Още по темата

Още по темата

Правителството на президента Мадуро от месеци отблъсква усилията за отстраняването му под ръководството на Хуан Гуайдо, самопровъзгласилият се за президент председател на Народното събрание на страната, който вече получи признанието на десетки страни, включително САЩ, Колумбия и Бразилия.

Преговорите между представители на двете страни в Норвегия, насочени към разрешаване на конфликтите във Венецуела, породени от борбата за власт, се разпаднаха, като по-рано тази седмица Гуайдо заяви, че не възнамерява да участва в по-нататъшни разговори.

Последни новини
Още от Новини от света