Франция е готова да намали участието си в Renault в опит за сделка с Nissan

Темата коментира френския финансов министър Бруно льо Мер в рамките на срещата на Г-20

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Франция е готова да обмисли намаляването на 15-процентния си дял в автомобилния производител Renault SA в опит да подпомогне създаването на алианс между него и японската Nissan Motor Co., предава Bloomberg, позовавайки се на изказване на френския финансов министър Бруно льо Мер пред AFP.

Франция е готова да обмисли намаляването на дела си в Renault, ако това ще доведе до „по-солидно“ обединение между японските и френските автопроизводители, посочи Льо Мер в интервю за AFP в рамките на срещата на финансовите министри от Г-20 във Фукуока, Япония.

Renault трябва да се фокусира в създаването на тесни връзки с Nissan, преди да търси други партньорства, добави министърът.

По-рано тази седмица производителят на автомобили Fiat Chrysler изненадващо оттегли предложението си за сливане с френския производител Renault, припомня Investor.bg.

„FCA остава твърдо убедена в завладяващата и променяща се логика на предложението, която получи широко одобрение, когато беше представена, и чиято структура и условия бяха толкова балансирани, че можеха да бъдат от полза за всички страни", се казва в прессъобщението на италианско-американския производител на автомобили.

Въпреки това било ясно, че „във Франция понастоящем не съществуват политически условия, за да се осъществи успешно такава комбинация“.

FCA изрично благодари на групата Renault и нейния президент и председател на Борда на директорите, както и на партньорите Nissan и Mitsubishi.

Още по темата

 

 

Последни новини
Още от Новини от света