Gucci прилага изкуствен интелект в търговията си

Луксозната марка цели да разгърне потенциала на онлайн търговията си

Магазин на Gucci в Пекин Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Магазин на Gucci в Пекин Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Компанията собственик на Gucci – Kering, планира да приложи нов софтуер с изкуствен интелект в онлайн търговията си, за да разгърне още повече потенциала на своята водеща марка, пише Bloomberg.

Очакванията са Gucci да увеличи продажбите си с 10% през първата половина от годината още преди въвеждането на новата система, а след това цифрите се предполага, че ще станат още по-внушителни..

Целта на въпросното нововъведение е да предоставя прогнозна информация за търговците с точност до 20% относно предпочитанията на крайния потребител. Реалните му тестове започват с линията дамски чанти на Gucci.

Още по темата

Kering към момента разполага с приложение, което помага на консултантите в отделните магазини, да преглеждат историята на своите клиенти и да им предоставя информация в реално време за налични размери и цветове от даден продукт без да се налага посещение на склада или преглед на рафтовата наличност. Статистиката показва, че ефективността на продажбите се е повишила с между 15-20%, благодарение на апликацията.

От 2013 г. насам Kering бележи ежегоден среден ръст в онлайн търговията с цели 41%, като Gucci в частност носи повече печалби в интернет, отколкото във физическите магазини на марката.

Под шапката на модния конгломерат попадат още Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen и редица други водещи брандове в модния бизнес.

Последни новини
Още от Новини от света