Нурмагомедов се завръща на хексагона след 13-месечно отсъствие

Световният шампион на UFC ще се бие с Дъстин Пойриър през септември

Хабиб Нурмагомедов ще се бие с Дъстин Пойриър на 7 септември Снимка: UFC Хабиб Нурмагомедов ще се бие с Дъстин Пойриър на 7 септември Снимка: UFC

Световният шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов се завръща на ринга след повече от една година отсъствие, заради наказанието, което му бе наложено от дисциплинарната комисия след мача с Конър МакГрегор през миналия август. Той ще защитава титлата си в битка с американеца Дъстин Пойриър (25:5).

Организацията официално обяви, че дегестанецът ще получи възможност да продължи безапелационната си серия (27:0) в смесените бойни изкуства на UFC 242 в Абу Даби.

Претендентът Пойриър триумфира над Макс Холоуей през април на UFC 236, спечелвайки временния пояс в дивизията и правото си да спори за титлата на Нурмагомедов.

Още по темата

Светът на смесените бойни изкуства чака с нетърпение да види, дали шампионът не е изгубил форма след продължителното отсъствие. Срещата е насрочена за 7 септември 2019 г.

Междувременно припомняме, че Хабиб Нурмагомедов е определян за един от най-влиятелните мюсюлмани в света от изданието The Muslim 500. Състоянието му се изчислява на 3 млн. долара по данни на Celebrity Net Worth. Тук е моментът да отбележим, че сумата включва приходите от последния му мач (2 млн. долара), макар парите все още да са запорирани с оглед мелето, което Нурмагомедов предизвика в публиката.

Пойриър не отстъпва особено на своя съперник със заработените 1,72 млн. долара от битките си в хексагона.

Очакванията са двамата атлети да предизвикат добър интерес към двубоя и да разделят една солидна сума от телевизионни права.

Последни новини
Още от Новини от света