Обиск в офиси на Porsche

Причината - подозрение за подкуп и нелоялност

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

На територията на германската провинция Баден-Вюртемберг 176 полицаи и служители на прокуратурата, данъчната полиция и държавната криминална служба претърсиха няколко офиса в Порше. Това пише германският седмичник Die Zeit.

По информация от прокуратурата разследванията досега изразяват подозрение, че служител на одиторско бюро в Щутгарт е изнесъл секретна информация на данъчен съветник от Porsche в рамките на на текуща данъчна проверка, облагодетелствайки се от това.

Паралелно съществува подозрение, че бивш служител е получил прекомерно високо възнаграждение. Във връзка с това още служители на Групата, включително и изпълнителните директори, биха могли да бъдат наказани за нелоялност. Двата процеса са независими един от друг, заяви говорител на прокуратурата в Щутгарт.

Обискът е обхванал офиси на Порше в Щутгарт и Вайсах, съобщиха от полицията. Претърсени са офисите на автомобилния производител, на счетоводителите, а също и документи и електронни данни в няколко частни домове в градовете Карлсруе и Пфорцхайм, както и в окръг Остълбкрайс

Последни новини
Още от Новини от света