Доналд Тръмп: Напредваме в преговорите с Япония

Визитата на американския президент в страната има своите стратегически цели

Американският президент Доналд Тръмп и японският президент Шиндзо Абе играят гол по време на официалната визитация Снимка: @twitter.com/realDonaldTrump Американският президент Доналд Тръмп и японският президент Шиндзо Абе играят гол по време на официалната визитация Снимка: @twitter.com/realDonaldTrump

Американският президент Доналд Тръмп е на официална визитация в Япония, за да договори търговски отношения в сектор селско стопанство със страната и потенциално да увеличи японските инвестиции на домашна територия, пише Investor.bg.

В публикация в своя Twitter акаунт той отбелязва, че сделката ще бъде сключена след изборите в Камарата на съветниците в Япония през юли.

Японският президент Шиндзо Абе се ползва със силно доверие от Вашингтон и по тази причина анализатори смятат, че митата върху автомобилите може също да бъдат предоговорени след края на настоящите преговори.

Още по темата

Междувременно Тръмп прави опит да смали напрежението върху себе си, след като търговската война с Китай навлезе в много по-сложен етап от очакваното. По тази причина той няма нужда от препирни с Япония, ЕС или друг от международните икономически партньори на Щатите.

Още по темата може да научите от страницата на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света