Тереза Мей ще предложи на парламента нова оферта за Brexit

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин настоя всяка сделка да се подлага на обществено гласуване

Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е готова да направи “смела” нова оферта на членовете на парламента в Кралството в опит да спечели одобрението им за сделката си за Brexit, чието гласуване за четвърти път предстои, пише Bloomberg.

Преговорите между управляващата Консервативна партия във Великобритания и опозиционната Лейбъристка партия се разпаднаха в петък, след като лидерите им не успяха да постигнат споразумение за начина, по който трябва да протече раздялата на Кралството с Европейския съюз (ЕС).

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин отиде по-далеч в усилията си за втори референдум за Brexit, като посочи, че обществото трябва да даде вота си за сделката за Brexit на неговата партия, а не само на тази на Мей. Пред BBC Корбин отбеляза, че е уместно всяка една сделка, уреждаща процеса, да бъде подложена на обществено гласуване.

Още по темата

Още по темата

Лидерът на опозицията отбеляза, че ще следи много внимателно новите предложения на премиера за защитата на правата на работниците, както и че е отворен за преговори за свободното движение на хора със страните от ЕС, въпреки по-ранните му настоявания за прекратяването му. 

Последни новини
Още от Новини от света