Банън: Успех на националистите в Европа ще насърчи усилията на Тръмп за втори мандат

Бившият съветник на Доналд Тръмп определи европейските избори като референдум за управлението на Еманюел Макрон във Франция

Бившият съветник на американския президент Стив Банън. Снимка:  Luke MacGregor/Bloomberg Бившият съветник на американския президент Стив Банън. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Спечелването на над 30-процентна подкрепа от популистите на предстоящите избори за Европейски парламент в края на май ще даде тласък на усилията на американския президент Доналд Тръмп за повторен мандат, посочи бившият съветник на лидера на САЩ Стив Банън в интервю за ежедневника Le Parisien, цитиран от Bloomberg.  

Предстоящият вот ще бъде критичен за Франция, където изборите ще се окажат референдум за управлението на президента Еманюел Макрон и “неговата визия за Европа”, посочи още Банън в интервю в Париж.

За момента партията на Макрон “Република наред!” и тази на евроскептиците - “Национален фронт”, ръководена от Марин льо Пен, за момента се движат близо една до друга, що се касае подкрепата им на евровота, сочат предварителни проучвания. Очакванията са движението на Льо Пен да спечели 23,5% от френските гласове, а партията на Макрон да получи процент по-малко - 22,5%, сочат последни данни на Harris, публикувани в събота в Le Figaro.

Още по темата

Банън, който прекара последните месеци в Европа в опити да сформира националистическа коалиция, определи себе си като неформален съветник на популистките партии.

Бившият съветник на американския президент създаде организация на Стария континент, базирана в Брюксел, наречена "Движение", за да предостави подкрепа на популистките партии, които подкрепят националния суверенитет и ограничаването на имиграцията.

 

Последни новини
Още от Новини от света