Британският министър за Brexit: Да не подценяваме възможността за раздяла без сделка

Депутатите във Великобритания ще гласуват споразумението на премиера Тереза Мей и Брюксел за четвърти път в началото на юни

Британският министър за Brexit Стивън Баркли. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Британският министър за Brexit Стивън Баркли. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Възможността за раздяла между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) без споразумение е „подценявана“. Виждаме „нарастващи гласове“ в Европа, най-вече от Франция, че Brexit не бива да бъде удължаван след октомври. Това посочи британският министър за Brexit Стивън Баркли, цитиран от Bloomberg.

„Можете ли категорично да кажете, че раздяла без споразумение няма да се случи? Абсолютно не“, посочи Баркли.

Баркли изрази и съмнения в Лейбъристката партия за това как евентуална промяна на лидерството на торите би могла да повлияе на втория етап на преговорите за Brexit, когато трябва да бъде сключено финалното търговско споразумение между ЕС и Великобритания.

Той посочи, че би искал да има „по-прозрачни, сигурни отношения“ между правителството и парламента в тази фаза.

Още по темата

Още по темата

По-рано днес Investor.bg писа, че според изказване на Баркли британските депутати ще гласуват за четвърти път споразумението на премиера Тереза Мей с ЕС за излизането на страната от блока през първата седмица на месец юни.

„Камарата на общините ще има възможността да гласува върху Проектозакона на споразумението за излизане през седмицата, започваща на 3 юни“, заяви Баркли пред комисия от Горната камара на парламента.

„Също така ще има и посещение от президента Тръмп, така че това ще бъде една интересна седмица“, посочи още той.

Последни новини
Още от Новини от света