Партията на Мей се превръща в пета политическа сила

Социологическо проучване на The Times показва настроенията във Великобритания

Премиерът на Великобритания Тереза Мей в Брюксел Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Премиерът на Великобритания Тереза Мей в Брюксел Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей изглежда, че наистина прекарва последните си дни начело на нацията, след като авторитетното издание The Times публикува резултатите от социологическото проучване YouGov. Оказва се, че Консервативната партия се ползва с едва 10% от доверието на хората в кралството.

Ако изборите за парламент в страната бяха сега, то първа политическа сила щеше да е Брекзит партията на Найджъл Фараж с цели 34%.

Лейбъристите от опозицията пък получават 16% от доверието, следвани от Либералдемократите с 15% и Зелените с 11%.

Още по темата

Мей може само да е доволна, че предстоящите избори са за европарламент, защото падането на кабинета ѝ е сигурно в противен случай. Но това няма как да я успокои, защото вотът в края на месеца до голяма степен ще преначертае политическата карта на Великобритания.

Фараж вече даде заявка, че иска място на масата за преговори по Брекзит. По думите му „настоящата политическа класа е предала доверието на хората и това налага завръщането му в държавното управление.“

31 октомври 2019 г. е следващата дата за напускане на Европейския съюз от страна на британците, но прогнозите са, че и тя няма да бъде спазена, тъй като настроенията продължават да са все така полюсни, а преговорите за напускане със сделка на Тереза Мей удрят от твърд камък на още по-твърда скала.

Последни новини
Още от Новини от света