IBM продаде облигации за 20 млрд. долара

Така компанията ще финансира покупката на Red Hat Inc.

Обучение за киберсигурност в IBM Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Обучение за киберсигурност в IBM Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Най-мащабното публично предлагане от началото на година в САЩ се състоя от International Business Machines Corp. (IBM), като компанията задмина успеха на Bristol-Myers Squibb Co. с нейните 19 млрд. долара ден по-рано, пише The Wall Street Journal.

IBM продаде облигации на стойност 20 млрд. долара, с които ще бъде финансирана сделката за софтуерната компания Red Hat Inc. И всичко това на фона на разклатените международни пазари.

Още по темата

Любопитното е, че цената на акциите на технологичния конгломерат продължават да се движат бавно в обратна посока, като в края на сесията в сряда се търгуваха за 138 долара за актив. Но на фона на катастрофалните 107,57 долара през декември 2018 г., настоящата година се движи с добри темпове.

Очакваме да видим как ще се отрази новата придобивка на IBM върху пазарната оценка на компанията. Не е изключено тенденцията да се обърне и да видим нов годишен връх. Очертава се от особено значение да е търговското споразумение между САЩ и Китай. Практически всички сектори на пазарите в двете страни стискат палци за положителния край на търговската война.

Последни новини
Още от Новини от света