Sony пусна най-новата си игра Days Gone

Очаква се тя да възвърне малко от успеха на PlayStation 4

Days Gone Снимка: Bend Studio Days Gone Снимка: Bend Studio

Sony PlayStation 4 може и да изживява последните си месеци преди появата на следващото поколение игрална конзола, но това по никакъв начин не пречи на екипа на Bend Studio да завърши най-новия си проект за корейската компания.

Days Gone яхва метлата на модата, представлявайки поредното издание в зомби-жанра. Подобен тип игри винаги са предизвиквали голям интерес в геймърските среди, особено когато става дума за преживяване от типа „свободен свят“.

Още по темата

Съвременните потребители не са особено големи привърженици на ограниченията, които предлагат класики, като Call of Duty, Star Craft и Counter-Strike. Днес сценарият трябва да е в ръцете на човека с джойстика, за да може всеки да има своето уникално преживяване.

Сюжетът на Days Gone ни пренася в един постапокалиптичен свят, в който малцина се опитват да оцелеят в борбата с глобална зараза, превръщаща хората в кръвожадни зомбита. Звучи някак банално, но от Sony обещават, че изживяването няма да е нищо подобно. По отношение на графиката не бихме отправили прекалено много забележки, но всички отлично знаем, че геймплейът е това, което би донесло печалба от играта. Споменаваме само Minecraft и е излишно повече да коментираме.

Ще изчакаме и реакцията на фондовата борса в Токио, за да видим как играта ще се отрази на акциите на Sony. Припомняме, че в момента борсата почива, след като започнаха церемониите по коронясването на новия император на Япония.

Последни новини
Още от Новини от света