Живеем в златната епоха на телевизията

Това е мнението на изпълнителния директор на HBO Азия

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Телевизията измина дълъг път, за да стигне до дните, в които тя владее почти цялото свободно време на хората по света. Днес практически живеем в „златната ѝ епоха“, твърди изпълнителният директор на HBO Азия Джонатан Спинк.

Ако в миналото телевизията е била само и единствено предназначена за излъчване на статичните кутии с електронно-лъчеви тръби, то днес тя се разпространява на всевъзможни носители в размери от няколко сантиметра на екрана на смартфоните ни до десетки метри на екраните в специални събития, предназначени за любимите сериали.

Времето на зрителя до такава степен се ползва с уважението на продуцентите, че ТВ програмата се счита за нещо напълно излишно и в най-добрия случай я ползваме за сверяване с метеорологичната прогноза.

Още по темата

Нека вземем за пример новините. Все пак те са в основата на еволюцията за телевизията. Нуждата от своевременно научаване на новостите в нашето поле на интереси никога не е била по-голяма, но и никога не е била толкова интерактивна, колкото е сега. Няма сила на света, която да ни задължи да чуем поредната дискусия от парламентарен контрол или пък да изтърпим спортната емисия преди началото на новия епизод от хитовия сериал. Достатъчно е просто да подберем предпочитаното съдържания на всяка една отделна платформа за разпространение на телевизия и вече няма да се изтезаваме с нищо излишно. Bloomberg TV Bulgaria не прави изключение в това отношение. За ваше удобство практически цялата ни програма бива разкъсана на отделни малки части из страницата ни, за да може винаги да сте в крак с най-важното от света на финансите и бизнеса. При това без значение, дали се возите в градския транспорт или сте се настанали в комфорта на любимото си кресло.

HBO GO и Netflix, а скоро Disney+ и Apple TV+ ще продължат да разгръщат възможностите на стрийминга до абсолютния му лимит. Всички те ще се надпреварват за вниманието ни, като произвеждат все по-добри и качествени услуги.

Сериали от ранга на „Игра на тронове“, „В обувките на сатаната“, „Живите мъртви“, „Вице“ и „Теория на Големия взрив“ скоро няма да бъдат считани за феномени, а ще са ежесезонният хит по телевизията.

А какво ни остава на нас - зрителите? Да се насладим на златната епоха в телевизията.

Последни новини
Още от Новини от света