Кремъл даде студен отговор на убедителната победа на Зеленски

По-рано днес руският премиер Дмитрий Медведев призова новия украински лидер за "здрав разум"

Руският премиер Дмитрий Медведев. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Руският премиер Дмитрий Медведев. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Руският президент Владимир Путин посрещна със студен отговор убедителната победа на комика Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна с коментар на Кремъл, че поздравления за успеха биха били „прибързани“, пише Bloomberg.

„Москва уважава избора на украинците, особено когато той е толкова ясен“, въпреки че е твърде рано да се коментират възможностите за сътрудничество между Путин и Зеленски, посочи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в понеделник. „Възможно е да съдим само конкретни действия“, добави той.

До момента 41-годишният Зеленски коментира само малка част от бъдещата си политика по време на президентската си кампания за сметка на обещания за „разпад на системата“ чрез унищожаване на корупцията.

По-рано днес руският министър-председател Дмитрий Медведев призова комика за „здрав разум“ във възстановяването на отношенията между двете страни, които бяха влошени след анексирането на Крим от Русия и подкрепата на Москва към сепаратистите в източната част на страната.

Володимир Зеленски има „шансове да подобри взаимоотношенията с нашата държава“, посочи Медведев в пост във Facebook в понеделник. „За това са нужни честност, прагматичност и отговорно отношение“, добави руският премиер.

Още по темата

 

Последни новини
Още от Новини от света