Amazon затваря сайта си в Китай

Конкуренцията изглежда е по-сериозна от очакваното

Логото на Amazon върху екрана на iPhone Снимка: Jason Alden/Bloomberg Логото на Amazon върху екрана на iPhone Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Amazon затваря търговския си отдел в Китай, след като компанията се убеди, че конкуренцията на Alibaba и JD.com е прекалено голяма в страната, пише Bloomberg.

Amazon.cn затваря виртуални врати на 18 юли, а след това потребителите ще бъдат пренасочвани към глобалния домейн, за да продължат да поръчват стоки от търговския гигант.

През 2004 г. компанията откупи Joyo.com - китайски сайт за търговия с книги, а три години по-късно го трансформира в Amazon.cn. Цената на сделката бе 75 млн. долара.

Още по темата

Плановете на Джеф Безос и колегите му са на територията на Китай да се засили влиянието на пазара с облачно пространство, тъй като там не срещат толкова сериозна съпротива.

Американската компания все пак няма намерение скоро да затваря целия си търговски бизнес, след като стана ясно, че ще бъдат инвестирани 5,5 млрд. долара в този сектор за втората по сила икономика - Индия. Там основният играч в момента е Flipkart, който вече би трябвало на свой ред да има поводи за притеснение.

Последни новини
Още от Новини от света