Рекордни приходи за най-голямото събитие в кеча

WrestleMania 35 се превърна в най-големия успех за развлекателния спорт

WrestleMania 35 Снимка: Business Wire/WWE WrestleMania 35 Снимка: Business Wire/WWE

Световната кеч федерация (WWE) се похвали с най-успешното събитие в цялата си 67-годишна история, пише CNN.

Традиционно всяка година WWE организира най-атрактивното си шоу под надслов WrestleMania, където водещите атлети в спорта мерят сили на ринга пред милиони зрители по целия свят. Тазгодишното издание на турнира успя да събере приходи от продажба на билети и телевизионни права в размер на 16,9 млн. долара, подобрявайки рекорда от 2013 г. (12,3 млн. долара).

Още по темата

Състезанието се проведе на „MetLife Stadium“ в Ню Джърси пред малко повече от 82 000 зрители. Рекордът по зрители се държи от „AT&T Stadium“ в Тексас, когато през 2016 г. на живо се събраха 101 763 души.

WrestleMania 35 се отличи и с друго значимо събитие, а именно фактът, че за пръв път в историята главният мач бе за титлите на Smachdown и Raw при жените. Беки Линч победи Ронда Роузи и Шарлът Флеър за двата шампионски пояса и така името ѝ влезе в историята на WWE.

Световната кеч федерация е публично търговско дружество като част от индекса S&P 400 на Нюйоркската стокова борса. IPO-то ѝ е през октомври 1999 г. Тогава компанията бе оценена на 172,5 млн. долара, а днес стойността ѝ е над 609 млн. долара.

Последни новини
Още от Новини от света