Вижда ли се краят на нежеланите ъпдейди за Windows 10?

Microsoft въвежда една дългоочаквана промяна в поддръжката на операционната си система

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Microsoft прави една от най-разумните крачки назад в развитието на своята операционна система Windows 10, за да удовлетвори желанието на милиони потребители по целия свят. Компанията връща контрола в ръцете на хората, що се отнася до решението кога да приложат последните ъпгрейди, пише в блога си корпоративния вицепрезидент на компанията Майк Фортин.

Вече четвърта година Windows 10 захранва най-голямата част от пазара на настолни компютри в света, но едва сега user-friendly политиката отстъпва място на личните решения за потребителите, а именно поддръжката на работния процес.

Още по темата

До момента подобренията във всяка следваща версия на операционната система се извършват в определени моменти, като единственият контрол на клиента е да реши дали да се случат на момента или да се изчака рестартирането на системата. Това е процес, който прекалено често води да загуба на ценна информация, а това се отразява зле на големите компании, които работят с този софтуер.

От 10 май 2019 г. Windows 10 вече ще пита своите потребители кога точно искат дадено обновление да се случи. Отлагането може да се състои в срок до 35 дни, така че всяка една задача да бъде завършена безпроблемно и всяка една ценна информация да бъде съхранена подобаващо.

Технологичният анализатор Гордън Кели от Forbes отчита все пак един малък минус и той е невъзможността по-старите настолни системи да се възползват от промяната. Microsoft налага своеобразно „възрастово ограничение“, защото някои по-стари компоненти не разполагат с нужния капацитет, за да работят достатъчно ефективно със стара версия, докато е налична нова такава. Проблемът тук е от методът на работа при поддръжката. Екипите няма да могат да оказват адекватно съдействие, макар по-скоро идеята да е за стимулиране на потребителите към по-съвременен хардуер.

И в отговор на въпроса - вижда ли се вижда краят на нежеланите ъпдейти за Windows 10, отчитаме, че бягството от тях вече е възможно, макар да не можем да се крием вечно.

Последни новини
Още от Новини от света