Световната №1 в тениса ще прибере 15 млн. долара този сезон

Наоми Осака втора поредна година се очертава да прибере най-големите хонорари в тениса

Наоми Осака с титлата на Australian Open 2019 Снимка: Ben Solomon/Tennis Australia Наоми Осака с титлата на Australian Open 2019 Снимка: Ben Solomon/Tennis Australia

Най-добрата тенисистка в света в момента Наоми Осака изпрати най-успешната финансова година в кариерата си през 2018 г., но прогнозите през този сезон са, че ще успее да подобри това постижение с лекота.

21-годишната японка оглави класацията на ATP за миналия сезон с приход от 6,4 млн. долара само от наградния фонд в турнирите, в които взе участие. Това се дължи най-вече на успеха ѝ на US Open, когато наградата бе 3,8 млн. долара. Титлата бе и първа в историята за родината на Осака - Япония.

Още по темата

Новият сезон за тенисистката започна също толкова обещаващо. Тя вдигна трофея на Australian Open, а там наградата бе още по-впечатляваща - 4,1 млн. долара.

Прогнозите на специалистите са, че Наоми Осака ще успее да задмине психологическата граница от 10 млн. долара през 2019 г., стига да се опази от по-дългосрочни контузии.

Световната №1 има още сключени спонсорски договори с японската авиокомпания All Nippon Airways, автомобилостроителя Nissan и часовникарският гигант Citizen. Парите, които би натрупала в края на 2019 г. би трябвало да надхвърлят 15 млн. долара, според CNBC.

Forbs също има подобни предположения, нареждайки я сред десетте най-добре платени жени-спортисти на планетата, въпреки че официални данни за финансовите параметри на всеки един от тези договори да не е публично достояние.

Последни новини
Още от Новини от света