36 млрд. долара – стойността на развода в семейство Безос

Джеф Безос и МакКензи Безос официално подписаха документите си за развода

Джеф Безос и бившата му съпруга МакКензи Безос Снимка: Matthew Staver/Bloomberg Джеф Безос и бившата му съпруга МакКензи Безос Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Най-богатият човек в света през последните две години Джеф Безос, според Bloomberg, официално загуби 36 млрд. долара от състоянието си, след като финализира развода с МакКензи Безос, пише The New York Times.

55-годишният основател на технологичния гигант Amazon може и да признава, че отношенията с бившата му съпруга остават на най-високо приятелско ниво, но това не променя факта, че вече притежава с 4% по-малко от акциите на компанията си.

Още по темата

Двамата са разтрогнали 25-годишния си брачен договор след три месеца на преговори, последвали скандала с публичното оповестяване на изневярата на Безос с телевизионната водеща Лорен Санчез от National Enquirer.

МакКензи сама оповести, чрез социалните мрежи, че не предявява претенции върху вестника Washington Post и компанията Blue Origin. Тя се отказва от 75% от семейните акции в Amazon, отстъпвайки правото си на глас в борда на директорите на своя бивш съпруг.

Разводът превръща писателката в третата по състояние жена в света, оставяйки само зад собственичката на Walmart Алис Уолтън (44,4 млрд. долара) и собственичката на L’Oreal Франсоа Бетанкурт Майърс (49,3 млрд. долара).

А що се отнася до Джеф Безос, той по всяка вероятност ще остане световният №1 по финансово състояние, тъй като по данни на Bloomberg бизнесът му се оценява на 108 млрд. долара, а зад него е Бил Гейтс със своите 102 млрд. долара.

Последни новини
Още от Новини от света