Съдят Disney за полова дискриминация

Обвинението твърди, че компанията плаща по-ниски заплати на жените

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Американската кино-продуцентска компания Walt Disney Co. е поредният гигант, който ще трябва да се защитава в съда след обвинения, че не третира всички свои служители еднакво, информира Variety.

Адвокатската кантора от Сан Франциско Andrus Anderson LLP поема случая на ЛаРонда Расмусен, за да докаже, че работодателят ѝ я ощетява в заплатата през последните 11 години.

Още по темата

Расмусен е финансов анализатор за Disney от 2008 г. насам, но през 2017 г. разбира, че мъжете от нейния отдел получават между 16 000 – 40 000 долара по-висока заплата на годишна база. Нейното възнаграждение по онова време е 109 958 долара на година и в следствие на конфликта през ноември м.г. получава увеличение с 25 000 долара. Но това не я удовлетворява, защото заплатата ѝ продължава да е под средната в отдела. По тази причина тя се обръща към Andrus Anderson, за да започне съдебна битка с работодателя си.

От Disney отговориха, че обвинението е незаслужено и ще защитават позицията си пред съответните органи.

В портфолиото на Andrus Anderson LLP влизат спечелени дела за полова дискриминация срещу компании от ранга на Intel, Steptoe & Johnson и Farmers Insurance.

Последни новини
Още от Новини от света