Смърт в грешната кола

Студентка в САЩ намира смъртта си след като греши колата на Uber

Автомобил на Uber Снимка: John Taggart/Bloomberg Автомобил на Uber Снимка: John Taggart/Bloomberg

21-годишната Саманта Джоузефсън е намерила смъртта си след като се качила в кола, която сметнала за поръчания от нея автомобил на Uber, пише CNN. Това е кървав пример, показващ един от проблемите за най-голямата американска компания за споделено пътуване, а именно липсата на достатъчно отличителни знаци, определящи даден автомобил като работещ за превозвача.

В нощта на 29 срещу 30 март младата Саманта решава да прекара една приятна вечер с приятели на купон. Тя остава сама след партито и си поръчва кола от Uber, която да я отведе до студентското ѝ общежитие в Колумбия, Южна Каролина. Но по някакво странно съвпадение пред нея пристига друг черен Chevrolet Impala, а не този, който се очаква да изпратят от компанията. 14 часа по-късно тялото на 21-годишната студентка е открито в езеро от ловджии на 140 км. от мястото на срещата.

Още по темата

Никой от Uber все още не е коментирал злощастното недоразумение, макар то да демонстрира до какви последствия би могло да се стигне, когато техните шофьори нямат достатъчно ясни отличителни белези. За сега това се счита за прецедент, що се отнася до смъртния случай. Но грешки от типа да се качиш в неправилната кола по всяка вероятност са доста чести, макар да няма официални данни за такава тенденция.

Към момента смъртният случай на Саманта Джоузефсън не дава глобално отражение върху пазарната стойност и имиджа на Uber, но несъмнено би следвало да даде поле за размисъл пред изпълнителния директор Дара Косровшахи и неговите колеги. Все пак цената на един човешки живот едва ли е съпоставима с тази на табелка или надпис върху колата.

Последни новини
Още от Новини от света