Британският парламент ще направи своя избор по четирите опции за Brexit

Нито една от алтернативите не е правно обвързваща и договорена с Европа

Снимка: Jason Alden/Bloomberg Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Британските депутати ще решават по поредица от индикативни гласувания в понеделник вечерта, като за втори път ще търсят алтернатива на непопулярната сделка на премиера Тереза Мей за излизане на страната от ЕС, предава Investor.bg.

Първият вариант е за оставане на Великобритания в европейския митнически съюз. Ще се гласува и по предложение за Общ пазар 2.0, като идеята е Великобритания да членува в Европейската асоциация за свободна търговия и Европейското икономическо пространство. Това би позволило продължително участие в единния пазар на ЕС и „всеобхватно митническо споразумение“ с блока след Brexit.

Третото гласуване ще е за това дали да се разреши на Камарата на общините да реши дали да се даде ход на процеса по напускане, или да не се даде възможност за Brexit без споразумение. Четвъртата опция е за провеждане на референдум върху сделка, която е одобрена от Камарата на общините.

В крайна сметка нито една от опциите, които ще бъдат гласувани тази вечер, не е правно обвързваща и не е договорена с Европа.

Още по темата прочетете в Investor.bg.


 

Последни новини
Още от Новини от света