BlackBerry отчете 99 млн. долара приход само от патенти

Изглежда компанията се справя отлично след трансформацията

Административната сграда на BlackBerry във Ватерло Снимка: Cole Burston/Bloomberg Административната сграда на BlackBerry във Ватерло Снимка: Cole Burston/Bloomberg

Канадската компания BlackBerry може и да затвори вратата за производство на мобилни апарати, но по всичко личи, че пред себе си отвори друга още по-широка врата, впускайки се основно върху търговията с патенти. Компанията потвърди продажби за 99 млн. долара само от този си сегмент през четвъртото тримесечие на фискалната година, предаде Bloomberg.

С това се превърна в ръст от 71% спрямо предходната година, допринесъл за по-високите с 8% приходи от цялата дейност на BlackBerry. Сумата възлиза на 257 млн. долара, а така пазарната оценка на акциите се повиши с 16 на 100 до 10,27 долара за актив.

Още по темата

Първоначално идеята за трансформация на технологичния гигант идва от сегашния изпълнителен директор Джон Чен. Той фокусира усилията си върху разработването на системи, които да бъдат използвани от всички останали производители на мобилни телефони, както и в автомобилните развлекателни системи.

Прогнозите за BlackBerry до фискалната 2020 г. са, че ще бележи ръст между 23-27%. Това се очаква да дойде от двуцифреното увеличение във фактурирането.

Чен заявява, че сегментът с автономните технологии за автомобили, камиони, самолети и дронове ще е следващата голяма стъпка за компанията.

Последни новини
Още от Новини от света