България, Гърция, Румъния и Сърбия ще обсъждат напредъка по общи проекти в региона

Преди Четиристранната среща в Букурещ ще се проведе и Петото заседание на Съвета за сътрудничество между София и Букурещ

Българският министър-председател Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Българският министър-председател Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Букурещ, където ще участва в Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия на 29 март, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката.

Фокус на срещата между държавните и правителствени ръководители ще бъде задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения.

Преди Четиристранната среща в Букурещ ще се проведе и Петото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между България и Румъния.

На него ще бъде обсъдено интензивното партньорство с цел укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона, като след съвместното заседание ще бъдат подписани двустранни документи.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света