Nintendo пуска нова конзола, за да поддържа огъня

Новата версия на Switch се очаква по-късно тази годината

Nintendo Switch по време на състезание по компютърни игри в Япония Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg Nintendo Switch по време на състезание по компютърни игри в Япония Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Японската компания Nintendo изглежда се е поучила от грешките в миналото, щом две години след появата на конзолата Switch планира пускането на нейна нова версия.

Компаниите, които произвеждат конзоли за компютърни игри, работят по един добре наложен модел, пише The Wall Street Journal (WSJ). Те предлагат на своите клиенти чисто нова конзола на всеки шест години, а подобрения към тях пускат някъде около средата на този период. PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft са най-ярките примери и неслучайно точно те са лидерите на пазара. Nintendo възнамерява да стори същото в третата фискална година от появата на Switch.

В периода март 2017 – март 2018 конзолата регистрира 17,4 млн. продажби в цял свят, а още година по-късно общият брой се очаква да достигне 35,3 млн. продажби. Американският анализатор Visible Alpha смята, че, въпреки ръста в продажбите, Switch ще тръгне в обратна посока, ако Nintendo не разработи ъпгрейд.

Очаква се новината да бъде потвърдена на конференцията за компютърни игри в Лос Анджелис E3 Expo през юни, а няколко месеца по-късно новата версия на конзолата би трябвало вече да е в продажба, според източници на WSJ. Все още, обаче, не е ясно какви ще са промените. Има слухове за пускане на по-лека версия, но има и такива за подобрения с оглед някои предстоящи премиери на игри.

Тези информации се подхранват от намеренията на Nintendo да продължат свои франчайзи като „Animal Crossing“ и „Pokemon“. Това би бил един добър начин да накарат своите клиенти да се снабдят с новата конзола, за да се насладят на най-новите игри. Очакваме да научим и срещу каква цена.

Що се отнася до стойността на компанията на пазара от появата на Switch до момента тя достигнала от 32,77 млрд. долара до 39,62 млрд. долара.

Последни новини
Още от Новини от света