Британският бизнес климат се влошава най-осезаемо от 2008 г. насам

Обемът на бизнеса сред водещите 84 допитани финансови компании на Острова също се е свил с най-бързия темп от септември 2012 г. насам

Снимка:Jason Alden/Bloomberg Снимка:Jason Alden/Bloomberg

Оптимизмът относно бизнес прогнозите сред компаниите в британския финансов сектор отчита най-прогресивния си спад от финансовата криза през 2008 г. насам на фона на продължаващите притеснения за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това сочи проучване на Конфедерацията на британската индустрия и счетоводната фирма PwC. Това пише Investor.bg.

Обемът на бизнеса сред водещите 84 допитани финансови компании на Острова също се е свил с най-бързия темп от септември 2012 г. насам по данни на Ройтерс.

Растящото недоверие на банките, застрахователите, фонд мениджърите и другите финансови институции се увеличава и от продължаващата битка на премиера Тереза Мей да получи подкрепата за своята вече два пъти отхвърляна от парламента сделка за Brexit.

Проучването свидетелства и че налице е и най-рязкото забавяне в растежа на индустрията с инвестиционен мениджмънт, тъй като инвеститорите все още са предпазливи заради трусовете на пазарите, а застрахователните брокери са единственото спасение.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света