ЕС предупреди за оздравяване на големите банки при криза

Забележката засяга и и към евентуалното сливане на Deutsche Bank с Commerzbank

Знамената на ЕС пред ЕЦБ във Франкфурт, Германия. 13 септември 2018. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Знамената на ЕС пред ЕЦБ във Франкфурт, Германия. 13 септември 2018. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Банковият регулатор на еврозоната предупреди, че финансовите институции, които обмислят сливания, следва да гарантират способността си за самостоятелно оздравяване в случай на криза. Забележката във всеки случай е насочена и към евентуалното обединение на германските гиганти Deutsche Bank и Commerzbank. Това пише Investor.bg.

Двете банки потвърдиха в края на миналата седмица, че водят преговори за сливане след месеци на натиск от властите в Берлин, които настояват за споразумение, съобщава Ройтерс.

Европейската централна банка и Единният съвет за преструктуриране (ЕСП) посочиха в четвъртък, че двете банки, както и всеки друг кредитор, планиращ сливане, трябва да гарантира способността на новото обединение да бъде „оздравено“, за да не се стига до това данъкоплатците да плащат за спасяването му в случай на криза.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света