Трети пореден ден на поскъпване на петрола

Някои сигнали обаче не показват затягане на пазара

Колонка на бензиностанция на Tatneft PJSC в град Казан, Татарстан. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Колонка на бензиностанция на Tatneft PJSC в град Казан, Татарстан. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Цените на петрола продължават възходящата си тенденция и в сряда, подкрепени от продължаващите ограничения от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и санкциите на САЩ срещу Иран и Венецуела, съобщава Investor.bg, позовавайки се на Ройтерс. В предишните два дни също бяха отчитани повишения в цените при търговията с "черно злато".

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поскъпват с 0,51% до 57,16 долара за барел за контракти с доставка през май. Сортът Брент отчита ръст в цената си с 0,27% до 66,85 долара за барел за доставка през април.

Още по темата

Във Венецуела прекъсване на електрозахранването остави страната без ток в продължение на шест дни, което затруднява болниците да поддържат работещо оборудването, а храната се разваля на фона на тропическите високи температури. Проблеми има и с главния петролен терминал на страната.

„Проблемите с електрическата система вероятно ще ускорят загубата от 700 хил. барела петрол на ден от общия обем на доставките“, коментираха ситуацията във Венецуела от британската банка Barclays.

Кои сигнали обаче не показват затягане на пазара вижте в продължението на материала в Investor.bg!

Последни новини
Още от Новини от света