Преговорите с ЕС за Brexit още са в безизходно положение, съобщават от кабинета на Мей

Гласуването по споразумението ще се състои във вторник

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей обяви, че преговорите с Европейския съюз за Brexit са в безизходно положение въпреки призивите на Лондон към Брюксел за последни отстъпки в опит да се избегне опасността от хаотична раздяла с блока, съобщава Bloomberg, цитиран от Investor.bg.

В понеделник от кабинета на премиера съобщиха, че Мей е провела телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер късно в неделя, но засега не планира да пътува до Брюксел, тъй като все още няма напредък в преговорите. Представители на ЕС изпратиха сходни сигнали за състоянието на диалога. „Наистина искаме да се свърши вече. Не вървим наникъде, така че дори и удължаване (на срока за излизане от блока – бел. ред.) е малко вероятно да реши безизходното положение. Не ни е останало много търпение или добра воля“, посочва Investor.

Мрачната оценка на ситуацията от „Даунинг стрийт“ бе направена, след като лидерът на Камарата на общините Андреа Лийдсъм, която е и един от водещите привърженици на Brexit, призова за „един последен напън“ от страна на британските и европейски преговарящи, за да бъде подкрепена от британския парламент сделката с Брюксел.

Гласуването по споразумението ще се състои във вторник, припомня сайтът.

Вижте повече на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света