Tesla все още не е решила къде ще произвежда Model Y

Кросоувърът на компанията трябва да бъде официално представен след по-малко от седмица

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Ръководителите на американския производител на електромобили Tesla все още не са решили къде да произвеждат предстоящия кросоувър, Model Y, предава CNBC, позовавайки се на шестима настоящи и бивши служители. И това - въпреки факта, че компанията планира официално да представи автомобила за първи път на 14 март в дизайнерския си център в Хауторн, Калифорния.

Други двама души, които работят за подизпълнители на Tesla, поясняват, че автомобилният производител не се е свързал с тях за съвместна работа по производството на Model Y. 

Главният изпълнителен директор на Tesla Мъск вече каза, че колата следва да струва с около 10 процента повече от Model 3, чиято цена започва от 35 000 долара.

Заедно с пикапа, който Tesla планира да разкрие по-късно тази година, Модел Y може да гарантира, че флотилията на Tesla ще остане конкурентна срещу предложения от други производители на електрически камиони и джипове. Тези конкуренти включват Rivian, компания, основана от Amazon, и утвърдени автомобилни производители като BMW и Hyundai, които навлизат на територията на Tesla с електрически автомобили.

Повече по темата четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света