САЩ срещу ОПЕК: Петролът продължава да поевтинява

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,81% до 56,10 долара за барел за контракти с доставка през април

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Цените на петрола отчитат спад в сряда, тъй като ръстът в запасите в САЩ осуетяват стремежите на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да стабилизира ценовите нива на пазара чрез свиване на доставките, пише Investor.bg.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,81% до 56,10 долара за барел за контракти с доставка през април. Понижението при сорта Брент е с 0,71% до 65,39 долара за барел при доставка през април.

„Пазарите се опитват да балансират между ограниченията от страна на ОЕК и нарастващите нива на производството в САЩ“, коментира Бенджамин Лу, анализатор в сингапурската компания Phillip Futures.

Последните данни от Американския петролен институт сочат по-големи от очакваните запаси от суров петрол в САЩ. Запасите са нараснали със 7,3 млн. барела до 451,5 млн. барела през седмицата, приключила на 1 март. Прогнозите на анализаторите бяха също за повишение, но с 1,2 млн. барела.  

Още по темата прочетете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света