Директорът на Ted Baker подаде оставка

Оставката е продиктувана по повод обвинения в сексуален тормоз

Снимка: businessoffashion.com Снимка: businessoffashion.com

Британският моден бранд Ted Baker е в процес на търсене ново ръководство: бившият директор Рей Келвин подаде оставка заради обвинение в сексуален тормоз, предава Investor.bg.

Предвид обвиненията Келвин не изпълняваше функциите си от декември, а сега напуска официално компанията, която преди години основа.

Обвинението към 63-годишния мениджър от страна на служителки е, че наред с други неща ги е прегръщал срещу волята им или ги е молил да сядат в скута му. Келвин отхвърля твърденията. Жалби за неподходящото поведение на основателя на Ted Baker бяха публично повдигнати първоначално под формата на онлайн петиция.

Твърденията не са само за сексуален тормоз. Според Bloomberg Келвин е ударил служител в офиса срещу стъклени стени. Смята се, че инцидентът е бил забелязан от десетки колеги.

Компанията е назначила адвокатска кантора, която да разследва твърденията. Резултатите ще бъдат изнесени скоро.

Акциите на компанията се обезцениха с около 5% след обявяването на новината. Напускането на Кевин поставя една от най-успешните британски вериги за търговия на дребно пред неясно бъдеще поради близката връзка на основателя с веригата.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света