Унгарската кампания срещу Юнкер приключва в средата на март

Будапеща обвини председателя на ЕК и милиардера Джордж Сорос в насърчаване на незаконната миграция в ЕС

Снимка: Attila Kisbenedek/AFP via Getty Images Снимка: Attila Kisbenedek/AFP via Getty Images

Дясното националистично правителство на Унгария ще приключи спорната си кампания с плакати срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 15 март, съобщи правителственият говорител Золтан Ковач, цитиран от Investor.bg.

„Унгарците имат право да знаят какви промиграционни планове се изготвят от брюкселската бюрокрация. Затова започнахме информационна кампания, която ще приключи на 15 март", каза Ковач.

От десетина дни на публични места в Унгария са разлепени плакати с широко усмихнатите лица на Юнкер и на американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос. Плакатите са придружени от лозунги, внушаващи, че двамата искат да насърчат незаконната имиграция в Европа.

По-рано през февруари стана ясно, че унгарските граждани ще получат писмо от премиера Виктор Орбан, в което се разяснява какво представлява това, което Унгария нарича, проимиграционни усилия на ЕС, на които тя се противопоставя. В писмото се отбелязва, че „брюкселските бюрократи искат да разбият съпротивата на страните, противопоставящи се на имиграцията“.

Последни новини
Още от Новини от света