Tesla пуска така очаквания Model 3 на цена от 35 хил. долара

Американският производител на електромобили преминава основно към онлайн продажби в опит да съкрати разходите си

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американският производител на електрически автомобили Tesla Inc. започна да предлага за първи път версията на своя седан Model 3 за 35 хил. долара, като добави, че световните продажби стават само онлайн - стъпка, предназначена да увеличи търсенето и да свие режийните разходи, съобщава Investor.bg.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск често споделя, че стратегията му за Tesla е да създаде по-скъпи коли – Model S и X - чиито успех да доведе до автомобил на цена от 35 хил. долара за масовия пазар, последван от джип, Model Y, който в момента се разработва.

Клиентите, запазили Model 3 на по-ниската цена обаче вече чакаха вече близо три години, откакто Мъск даде първото си обещание за бюджетния модел.

Стратегията на Tesla включва само онлайн продажби на Model 3 на такава цена, като заедно с други промени, се очаква всички модели на компанията да поевтинеят с по около 6%.

През следващите няколко месеца Tesla ще премахне „много“ от своите магазини, докато инвестира в системата си за услуги, се казва в съобщение на сайта на американския производител.

Model 3 на цена от 35 хил. долара е сериозно предимство за продажбите на Tesla във време на големи предизвикателства, включително доставките на колата в Европа и Китай и изграждането на фабрика в Шанхай.

„Това е нещо, която променя правилата на играта“, казва анализаторът на Wedbush Securities Даниел Айвс.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света