Близо 160 войници от националната гвардия на Венецуела са дезертирали в Колумбия

Вестник El Nacional съобщава за ранени и загинали стотици хора, включително колумбийски граждани

Снимка: EPA-EFE/ERNESTO GUZMAN JR. Снимка: EPA-EFE/ERNESTO GUZMAN JR.

Медиите  продължават да коментират открития от войниците на Националната гвардия на Венецуела огън по моста "Симон Боливар", на границата с Колумбия, който имаше за цел да разпръсне протестиращите сили на опозицията. Това направи направи на интернет страницата си и El Nacional.

Според изданието стрелбата по границата е била насочена в посока Колумбия. Полицията на държавата, намираща се на своя територия, е привела оръжието си в бойна готовност, но не е отговорила на стрелбата. Информация за жертвите сред колумбийските служители в областта на сигурността не беше оповестена. Протестиращите на границата между двете страни настояват венецуелските власти да разрешат навлизането на хуманитарна помощ в страната.

На 23 февруари венецуелската опозиция се опита да достави хуманитарна помощ на републиката през затворените, по решение на Каракас, граници с Колумбия и Бразилия. Достигналите стоки до зоната на гранично-пропускателните пунктове не бяха пропуснати от силите на Националната гвардия и полицията, а няколко камиона бяха изгорени, припомня изданието.

В хода на безредиците бяха ранени стотици хора, включително десетки колумбийски граждани. Според различни източници, между четирима и повече от 25 души са загинали. В същото време, според изчисленията на опозицията, на 23 февруари около 160 служители по сигурността, които не са искали да се подчиняват на заповедите на Мадуро, са избягали в Колумбия.

Последни новини
Още от Новини от света