Великобритания ще запази отношенията си с ЕС в отбраната след Brexit

Страните от ЕС споделят общи ценности и това няма да се промени, посочи британският външен министър

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

"Ако не се взираме в Brexit, европейските държави разглеждат най-важното за бъдещето от практическа гледна точка - те споделят общи ценности, работят в тясно сътрудничество по въпросите на отбраната, сигурността, международната политика. Аз лично вярвам, че това ще продължи". Това заяви в сряда британският външен министър Джереми Хънт, който говори в Берлин пред Фондация "Конрад Аденауер".

"Стигнахме до края на един етап от нашите отношения, но това означава, че започва нова фаза", каза министърът. Според него европейските страни споделят общи ценности и след Brexit нищо няма да се промени в този смисъл. Той отбеляза, че е необходимо да се запазят възможно най-близки отношения не само в отбраната, но и в търговията.

"Всички ние се интересуваме от по-нататъшно благоденствие," - каза главата на британската дипломацията. "Не можеш да чакаш, докато проблемите, свързани с Brexit, се решат сами. Залогът е твърде висок", казва Хънт.

На 15 януари депутатите от Камарата на общините отхвърлиха споразумението с ЕС относно условията на Brexit, след което по-късно одобриха две изменения на законопроекта за оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз, припомни ТАСС.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света