Фондовият пазар щеше да се срине, ако не бях спечелил през 2016, обяви Тръмп

Това написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter

Снимка: Alicia Vera/Bloomberg Снимка: Alicia Vera/Bloomberg

Президентът Доналд Тръмп написа в Twitter, че американският фондов пазар щеше да се срине, ако той беше загубил изборната надпревара за Белия дом през 2016-а година, като повтори за сетен път, че финансовите пазари са дали кредит на доверие на неговата администрация през последните повече от две години управление, съобщи БНР.

Той е заявил, че фондовите пазари биха загубили над 10 000 пункта, ако кандидатът на Демократичната партия Хилъри Клинтън го беше победил на последните президентски избори.

"Ако опозиционната партия беше спечелила изборите фондовата борса сега щеше да се срине с поне 10 000 пункта", написа той в Туитър, без обаче да уточни кой точно фондов индекс има предвид. 

Вероятно става въпроса за индекса на сините чипове DJIA, който нарасна с около 30%, или с около 6 000 пункта, откакто Тръмп влезе в Белия дом през януари 2017-а година. Индексът DJIA дори скочи с цели 42%, или с повече от 7 600 пункта от деня преди изненадващата победа на Доналд Тръмп над Хилъри Клинтън на президентските избори, които се проведоха на 8-и ноември 2016-а година.

Днешните негови коментари за спад на DJIA с 10 000 пункта, ако той не беше спечелил президентските избори, означават, че според Тръмп индексът DJIA трябваше вече да се търгува в този случай на нива около 8260 пункта, или да отбележи срив от близо 55%.

Междувременно търговията на Уолстрийт стартира леко оцветена в червено, като индексът DJIA се понижава с 0,05% към 25 873 пункта, посочва БНР.

Последни новини
Още от Новини от света