Редица фактори притискат Apple в Китай

Защо компанията е взела решение да свали цените на iPhone на азиатския пазар?

Магазин на Apple в Шанхай, Китай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Магазин на Apple в Шанхай, Китай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Търговците в Китай свалят цените на iPhone. През януари Apple обяви, че ще намали цените на част от своите флагмани, като фиксира стойността им на дребно в местна валута вместо в силния долар, пише CNBC, новината посочва и Investor.bg.

През последните месеци нарастват притесненията относно способността на Apple да създава иновации, докато китайските играчи набират сили. Всичко това се случва на фона на притеснителните сигнали, че растежът на Apple и доминацията ѝ на пазара на смартфони са под натиск, посочва сайтът.

През четвъртото тримесечие на 2018 г. продажбите на iPhone в Китай спаднаха с близо 20%, сочат данни на IDC. Спадът в азиатската страна отчасти е отговорен за 27-те процента срив на приходите на Apple от най-големия пазар на смартфони в света.

От друга страна, нещата изглеждат доста по-добре за китайския телекомуникационен гигант Huawei Technologies, който произвежда и смартфони.

Повече четете на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света