Майкъл Блумбърг – още веднъж на поход към Белия дом

Обстойните социологически проучвания на Cambridge Analytica помогнаха на Доналд Тръмп да бъде избран за президент през 2016 г.

Майкъл Блумбърг Майкъл Блумбърг

Кое е най-важното политическо оръжие, което може да ви спечели богатство от няколко милиарда долара през 2019 г.? Всички налични данни на гласоподавателите. И именно към това се е устремил милиардерът Майкъл Блумбърг, съобщава в свой анализ Investor.bg.

76-годишният бивш кмет на Ню Йорк, чието богатство се оценява на повече от 47 млрд. долара, още веднъж ще се опита да „завладее“ Белия дом, съобщава Quartz.

Една от най-важните стъпки в това отношение и събирането на информация, свързана с гласоподавателите, от която Блумбърг ще има нужда по време на своята президентска кампания.

Екип от 10 политически и технологични консултанти има за цел да събере всички налични данни на избирателите, след което да ги съпостави с потребителските данни и да наеме екип от инженери, които да изготвят анализи на високо ниво, чрез което да се намери начин за идентифициране на потенциалните избиратели и всички необходими начини за привличане на тяхното внимание.

Четете повече на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света