Присъдата срещу бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп ще бъде произнесена на 13 март

Американският специален прокурор Робърт Мълър е поискал 19.5 г. затвор за Пол Манафорт

Американският специален прокурор Робърт Мълър, който води разследването за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., поиска най-малко 19 и половина години затвор за бившия ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт, предадоха световните агенции.

През август жури в щата Вирджиния повдигна на 69-годишния Манафорт обвинения за осем финансови престъпления, включително банкови и данъчни измами. Американският специален прокурор e поискал между 19 и половина години и 24 и половина години затвор за бившия шеф на предизборния щаб на президента.

"В крайна сметка, Манафорт е действал повече от едно десетилетие все едно е над закона и е лишил федералното правителство и различни финансови институции от милиони долари", пише офисът на Мълър в 26-странична препоръка за присъдата.

Политическият консултант и лобист, който оглавяваше предизборния щаб на Тръмп в продължение на два месеца, бе първият човек, на когото специалният прокурор е повдигнал обвинения.

По-рано тази седмица федерален съдия обяви, че Манафорт, че умишлено е лъгал ФБР и съдебното жури.

Присъдата срещу бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп ще бъде произнесена на 13 март, съобщават световните агенции.

Вижте повече на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света