Canaccord Genuity: Tesla не страда от недостиг на финансови средства

Инвестиционната компания промени статуса на акциите на американския производител на „купувай“ по време на борсовата сесия в понеделник

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Опасението, че американският производител на електромобили Tesla страда от недостиг на финансови средства не засегна поне една инвестиционна компания, пише CNN.

Canaccord Genuity промени статуса за акциите на компанията на „купувай“, в резултат на което книжата на Tesla поскъпнаха с близо 3% по време на борсовата сесия в понеделник.

В своя анализаторска бележка Canaccord Genuity посочи, че очаква стабилна година за американския производител с „по-малко инвеститорски опасения“. Ново намаление на цената на седана Model 3 „би било доказателство“ за предстоящо производство на достъпни автомобили, допълват анализатори.

Според Canaccord Genuity ликвидността също вече „не е опасение за Tesla“, тъй като компанията има баланс от 3,7 млрд. долара.

Всъщност Tesla показа впечатляващ растеж през 2018 г. Приходите на компанията се увеличиха повече от два пъти на годишна база до 7,23 млрд. долара през последните три месеца благодарение на стабилното производство на Model 3.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск вече ангажира автопроизводителя от Силициевата долина с амбициозна цел: печалба във всяко тримесечие.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света