Тръмп и Пауъл обсъдиха редица икономически въпроси в Белия дом

Гуверньорът на Фед не е коментирал очакванията си за парична политика, уверяват от централната банка

Американският президент Доналд Тръмп и гуверньорът на Фед Джером Пауъл. Снимка: Olivier Douliery/Bloomberg Американският президент Доналд Тръмп и гуверньорът на Фед Джером Пауъл. Снимка: Olivier Douliery/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп и гуверньорът на Федералния резерв (Фед) Джером Пауъл са разговаряли в Белия дом в понеделник, пише Investor.bg.

Участие на срещата между Тръмп и Пауъл са взели също финансовият министър на САЩ Стивън Манучин и заместник-председателят на Фед Ричард Кларида, като са обсъдени редица икономически въпроси, съобщават от Фед.

Пауъл „не е обсъждал очакванията си за парична политика, с изключение на уверението, че пътят на политиките ще зависи изцяло от предстоящата икономическа информация и това какво тя ще означава за прогнозите“, допълват от Фед и уточняват, че решенията ще бъдат взимани на базата на „внимателен, обективен и надполитически анализ“.

Ръководството на централната банка провежда редовни срещи с финансовия министър, но разговорите с президента са много по-редки. Разговорите в понеделник са първите между Тръмп и Пауъл, откакто гуверньорът пое поста преди повече от година.

Още по темата

 

Последни новини
Още от Новини от света