Електромобилите на Tesla се оказаха неподготвени за застудяването в САЩ

Вълна от недоволства заля компанията на предприемача Илон Мъск

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Вълната леден полярен въздух, засегнала част от САЩ през изминалата седмица, разкри доста недостатъци на най-популярните електромобили, пише Mashable. Стотици собственици на Tesla и Chevrolet Bolt се оплакаха, че колите им не са пригодени за минусовите температури.

Оказва се, че застудяването е намалило обхвата на Model X 100D, струваща иначе 150 хил. долара, от нормалния обхват от близо 470 км на напълно заредена батерия до едва 190 км.

Собственик на Tesla Model 3 обвини компанията, че въобще не е тествала автомобила в зимни условия. В неговия случай дори след 30 минути дистанционно подгряване, прибиращите се ръкохватки на вратите остават замръзнали и в колата не може да се влезе.

Собственичка на същия модел посочва, че и при включено на максимална степен отопление, температурата в колата ѝ остава минус 11 градуса.

В типичния си стил главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обеща "значителни" подобрения на поведението в студено време, които ще станат факт благодарение на нов софтуерен ъпдейт. Той обаче няма да е готов до края на въздействието на полярния вихър над американския Среден запад.

Повече новини от света на автомобилите четете на Automedia.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света