Deutsche Bank - с годишна нетна печалба за първи път от 2014 г. насам

Печалбата е в размер на 341 млн. евро за 2018 г.

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Най-голямата германска търговска банка Deutsche Bank регистрира първата си годишна нетна печалба от 2014 г. насам въпреки слабите резултати четвърто тримесечие и на фона на увеличаващи се спекулации за сливане и серия други трудности, съобщава CNBC, предава Investor.bg.

Печалбата е в размер на 341 млн. евро за 2018 г., макар че не успя да надвие прогнозите на анализатори в анкета на Ройтерс за 461 млн. евро. Само за четвъртото тримесечие банката отчете загуба от 409 млн. евро, което също е по-малко от прогнозите

„Възвръщаемостта ни върху рентабилността показва, че Deutsche Bank е на прав път. Сега наш приоритет е да направим следващата стъпка. През 2019 г. целим не само да спестим разходи, но и да осъществим инвестиции, фокусирани върху растежа. Целим да увеличим рентабилността значително през тази година и след това“, каза главният изпълнителен директор Кристиан Зевинг в изявление.

Нетните приходи възлизат на 25 млрд. евро за годината и на 5,5 млрд. евро за последното тримесечие на 2018 г., което е с малко остана под оценките.

Още по темата прочетете в публикацията на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света