Производството на автономните коли ще отнеме повече години от предвиденото

По време на технологичното шоу CES, Aptiv представи новите си начинания с повече от 300 души екип, редици компютърни монитори и огромен видео екран

Снимка: Aptiv.com Снимка: Aptiv.com

Еуфорията, съпътствала години наред производителите на автономни автомобили, отстъпва мястото си на по-трезва преценка. Това посочва сайтът Investor.bg.

В командния център на летище директори на компанията за автомобилни решения Aptiv показват защо разработването на коли роботи ще бъде много по-сложно, отколкото мнозина прогнозираха само преди няколко години, пише Wall Street Journal.

На фона на хората в града, които са се стекли за технологичното шоу CES, Aptiv представи новите си начинания с повече от 300 души екип, редици компютърни монитори и огромен видео екран. Всичко това има за цел да следи общо 75 движещи се автономни коли. 35 от тези превозни средства изпълняват 20-часови превози за клиенти на приложението Lyft. Те вече са извършили 30 хил. пътувания за компанията.

"Това, което беше подценено от индустрията, е колко дълго и трудно ще бъде да индустриализираме технологията“, коментира Карл Ягнема, президент на Aptiv, отговарящ за автономната мобилност. „В цялата индустрия се появи това признание“.

Вижте повече на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света