UBS отчете спад на печалбата за тримесечието

Печалбата на банката преди облагането с данъци е на стойност 862 млн. долара, а на коригирана база спада още до 860 млн. долара

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

UBS регистрира по-ниска печалба за четвъртото тримесечие, засегната от забавянето на основния ѝ бизнес с управление на благосъстоянието, както и по-слабо представяне на сегмента на инвестиционното банкиране.

Печалбата на банката преди облагането с данъци е на стойност 862 млн. долара, а на коригирана база спада още до 860 млн. долара, поставена в условия, които главният изпълнителен директор Серджо Ермоти определи като „исторически тежки“.

Близо 8 млрд. долара нови нетни парични потоци са изтекли за последните три месеца на миналата година от звеното за управление на благосъстоянието на швейцарската банка, която отговаря общо за активи на стойност над 2 трлн. долара. Това е следен отблизо показател за бъдещата печалба на финансовата институция.

На база на нестихващото геополитическо напрежение клиентите все повече се избягват търговията и предпочитат да спестяват. Коригираната печалба преди облагането с данъци на бизнеса с управление на активи отбеляза спад от 22% за тримесечието.

Още по темата прочететe в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света