Рейтингът на Владимир Путин е на най-ниското си ниво от 2006 г. насам

Като водещи причини се открояват вдигането на ДДС в началото на януари и поскъпналите комунални услуги

Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg

Рейтингът на Владимир Путин "престана да бъде неуязвим" - президентът на Русия с останалите власти също е потърпевш от последиците от влошаването качество на живот в страната, пише "Ведомости", предава Investor.bg.

Първото за годината проучване на социологическия център ВЦИОМ сочи, че спадът в рейтинга на Путин продължава - доверие му гласуват 33,4 на сто от участниците в допитването срещу 36,5 на сто от участниците в същото проучване от 29 декември м. г.

Този показател е най-ниският регистриран от януари 2006 г. - най-старата дата от списъка с подобни анкети на сайта на ВЦИОМ.
Много повече са анкетираните, одобряващи дейността на руския президент, но и техният дял намалява – 62,1%срещу 64,6 на 29 декември, посочва вестникът, цитиран от ВВС.

Като водещи причини се открояват вдигането на ДДС в началото на януари и поскъпналите комунални услуги, както и миналогодишната реформа, вдигнала възрастта за пенсия в Русия, обяснява социологът Григорий Кертман от агенция ФОМ. "Хората имат дълга ваканция, много общуват помежду си, повече са шансовете да чуят критики", допълва той.

Няма никакъв срив на доверието към Путин - то бавно намалява след пенсионната реформа, смята шефът на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света