Заради хаоса с Brexit: Тереза Мей няма да присъства на Световния икономически форум

Британският лидер ще остане в Лондон през следващата седмица, за да се фокусира върху събитията около Brexit, посочи говорителят на правителството

Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският министър-председател Тереза Мей няма да посети Световният икономически форум в Давос, Швейцария, съобщава CNN.

Британският лидер ще остане в Лондон през следващата седмица, за да се фокусира върху събитията около Brexit, посочи говорителят на правителството в четвъртък. Очаква се тя да проведе и телефонни разговори с европейските партньори в идните дни, добави той.

Съобщението бе направено след седмица на предизвикателства за премиера. Във вторник парламентът във Великобритания даде наказателен вот за споразумението ѝ с Брюксел, уреждащо раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС). На следващия ден правителството на Мей бе изправено пред вот на недоверие, като оцеля с разлика от само 19 гласа.

Великобритания трябва да напусне блока на 29-ти март, а сделка между тях все още няма. Експертите предупредиха, че раздяла между Кралството и блока без споразумение може да доведе до сериозно забавяне на ръста на британската икономика, хаос при пътуванията и доставките на бизнеса.

 

Последни новини
Още от Новини от света