Tesla съкращава служители в опит да намали разходите

Компанията ще трябва да увеличи производствения темп на Model 3, посочва Илон Мъск във вътрешнофирмена кореспонденция

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Пионерът на пазара на електрически автомобили Tesla Inc. съкращава със 7% броя на служителите си на пълно работно време като част от усилията за намаляване на разходите, предава Investor.bg.

„Tesla ще трябва да осъществи тези съкращения, като същевременно увеличи производствения темп на Model 3 и да направи много подобрения в производствения инженеринг през следващите месеци", пояснява главният изпълнителен директор Илон Мъск пред служителите си във вътрешнофирмена кореспонденция.

„Подобренията в производствения дизайн и по-големият производствен обем са от решаващо значение за Tesla за постигането на икономии от мащаба, необходими за производството на стандартния Model 3 при цена от 35 000 долара, като все пак останем жизнеспособна компания", пише в документа.

„Както всички ние изпитвахме непосредствено, миналата година беше най-голямото предизвикателство в историята на Tesla“, пише още Мъск в писмото.

През третото тримесечие автопроизводителят от Силициевата долина изненада пазара с печалба, а Мъск очаква компанията да е на печалба и през четвъртото тримесечие. 

Последни новини
Още от Новини от света